Artikels

Honden kunnen blaffen om heel wat redenen. De meest voorkomende reden is omdat ze ongerust zijn. Het is geen goede oplossing het blaffen te proberen stoppen door zelf kwaad te zijn. Veel beter is het de hond het woordje 'Sjuusj' aan te leren om duidelijk dat jij wil dat hij zwijgt.

Lees verder in de PDF

jehondlerenstoppenmetblaffen200

Het probleem waar elke hondeigenaar vroeg of laat mee geconfronteerd wordt, is het zindelijk maken van een puppy.  Als we rekening houden met de natuurlijke geaardheid van een hond hoeft dit helemaal niet zo'n grote klus te zijn.

Zindeljkheidstraining is, zeker als je het bekijkt vanuit het groter geheel van de hondenopvoeding, een relatief gemakkelijke opgave, want de training duurt immers maximum enkele weken en met geluk slechts enkele dagen.

Lees verder in de PDF.

zindelijkheidstraining-1

 

Veel mensen kopen een 2de hond om de hond die ze reeds hebben een beter leven te geven. Ze gaan van de veronderstelling uit dat hun hond het op prijs stelt als er een soortgenoot bijkomt in het huisgezin.
Dit kan inderdaad zo zijn. Soms geeft een tweede hond voordelen.

Lees verder in de PDF.

Eentweedehond200 

Waarom sommige asielhonden moeilijk geplaatst worden is omwille van een aantal vastgeroeste opvattingen. Een van de standpunten waarom mensen geen hond in een asiel kopen is omdat de meeste van deze honden geen puppy meer zijn. Er wordt dan aangenomen dat een puppy in huis halen heel wat voordelen heeft. Maar dat is een misvatting. Een volwassen hond aanschaffen, uit het asiel of elders, heeft heel wat voordelen.

Lees meer hierover in de PDF.

volwassenhondaanschaffen200